Dogradnja i rekonstrukcija OŠ Nikole Tesle Mirkovci

Ukupna vrijednost sufinanciranja: 3.000.000,00 kn

Nositelj projekta: Grad Vinkovci

Opći cilj: Razvoj sustava obrazovanja i ljudskih potencijala kao potreba razvoju gospodarstva

Specifični cilj: Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje objekata potrebnih za poboljšanje obrazovnog sustava.

Izvođenje radova na zgrade Osnovne škole Nikole Tesle projektirano je u četiri etape (dogradnja nove školske zgrade; rekonstrukcija i sanacija postojeće školske zgrade; niskogradnja i školska sportska dvorana). Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinanciralo je izgradnju škole u Mirkovcima kroz sljedeće projekte:

  • Projekt “Ulaganja u školske objekte” vrijednosti 2.500.000,00 kn
  • Projekt “Izvođenje radova rekonstrukcije i dogradnje škole i izgradnja školske dvorane OŠ Nikola Tesla u Mirkovcima” vrijednosti 500.000,00 kn

Obzirom na velika financijska sredstva potrebna za realizaciju cjelokupnog projekta rekonstrukcije i dogradnje škole i izgradnje školske dvorane OŠ Nikole Tesle procijenjena na više od 27 milijuna kuna, Grad Vinkovci svake godine provodi jedan dio radova po etapama.

Trenutačno je u tijeku obnova kompletnog starog dijela i škola će konačno dobiti onu dimenziju koju treba imati. U tempu obnove škola i vrtića koji smo si uzeli, ovo je već treća vinkovačka škola koja će dobiti jedno sasvim novo lice. Do sada u dogradnju i obnovu škole u Mirkovcima uloženo je gotovo 17 milijuna kuna.

Skip to content