Gradonačelnik Vinkovčanima podnio završni račun

Gradonačelnik Ivan Bosančić odlučio je izvješće o svome radu izravno podnijeti građanima. Nastavak je ovo neposredne komunikacije s Vinkovčanima s kojima je odnos povjerenja gradio u protekle četiri godine. Poštivajući njihovu inteligenciju i dobiveni legitimitet kojim je Vinkovcima upravljao kako se to čini u svakom kućanstvu, gradonačelnik je uzeo za obvezno to učiniti pred kraj mandata. Na adrese Vinkovčana tako stiže završni račun s potpisom Ivana Bosančića za četverogodišnje razdoblje u obliku tiskane brošure.

„To je u najmanju ruku stvar pristojnosti prema onima koji su mi prije četiri godine povjerili vođenje grada. Kroz fotografiju i osnovne podatke, ovo je samo kraći presjek onoga što smo zajedno odradili kako bi sugrađani imali kompletniju sliku. Voditi Vinkovce kao odgovorno i racionalno kućanstvo jedini je ispravni put,” mišljenja je prvi čovjek grada.

Četiri godine je proletjelo, a iz dana u dan, na terenu se susretao se s novim problemima i projektima. Zato je dužnosničko poslanje, uz redovite uredske obveze, upravo tako formatirao.

„To je takav posao. Dvadeset četiri sata ste dostupni. Živite i dišete s gradom. On je živo tkivo i ako mislite rješavati probleme, morate ih i poznavati, a jedini način je biti na licu mjesta. Mi nismo prevelik grad. Sve se stigne i može napraviti. Trenutak je kada se mandat bliži kraju. Konačni motiv bio je sugrađanima položiti čist račun jer se jedino tako ozbiljno i odgovorno kreće u nove izazove,” pojašnjava.

Bosančić kraći pregled četverogodišnjeg rada daje sugrađanima na uvid jer oni su na koncu jedini mjerodavni od kojih će tražiti povjerenje za sljedeći mandat. U iduća tri dana stići će na adrese svih građana.

Nadanja je da će i njegovi protukandidati nastupiti prema građanima s mjerom i poštovanjem. Politička arena je legitimna, poručuje Bosančić, a mjerilo je pristojnost, argument, programske smjernice i granica dobrog ukusa.

„Drži se svog reda i kopaj,” čini se bit će predznak predstojeće kampanje u kojoj će Ivan Bosančić, ne baveći se drugima, u utrku po novi mandat.

Skip to content