O meni

Rođen sam 29. travnja 1980. godine u Vinkovcima. Rodom sam iz Nijemaca i ponosan sam što sam imao mogućnost odrastati u šokačkoj obitelji na temelju koje sam razvio ljubav prema tradiciji i našoj slavonskoj ravnici. U Vinkovcima sam završio Osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića i srednju Ekonomsku i trgovačku školu Ivana Domca. 

Po struci sam diplomirani ekonomist s završenim Ekonomskim fakultetom u Osijeku, a svoje radno iskustvo započeo sam već sa 20 godina počevši od područja trgovine pa sve do rada na poslovima planiranja i provedbe regionalnog proračuna te pripreme i provedbe projekata korištenja obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. 

Funkciju gradonačelnika grada Vinkovaca preuzimam 2017. godine kada u novom sazivu lokalne samouprave počinjem s razvojem Vinkovaca u gospodarskom i socijalnom segmentu u cilju stvaranja europskog grada po mjeri svake Vinkovčanke i Vinkovčanina. Prethodne četiri godine obnašao sam dužnost zamjenika gradonačelnika Grada Vinkovaca te dolaskom na funkciju gradonačelnika nisam gubio vrijeme na upoznavanje sustava i načina njegova funkcioniranja, već sam odmah započeo s formiranjem i vođenjem tima koji je u gotovo četiri godine mandata napravio zaista puno za ovaj grad.

Nakon četiri mandatne godine, Vinkovci se mogu pohvaliti uspješnom pripremom, ugovaranjem i provedbom EU projekata u cilju postizanja dobrobiti za cjelokupno stanovništvo, kao i provedbom brojnih mjera financiranih gradskim proračunom, a usmjerenih prema svakom stanovniku u sklopu projekta „Vinkovačka obitelj“ koji je okosnica rada i moga mandata. 

Preuzimanjem dužnosti gradonačelnika preuzeo sam obvezu ovaj grad podići na zavidnu razinu razvijenosti kombiniranjem naših raspoloživih resursa i europskim primjerima dobre prakse u cilju stvaranja našega grada po mjeri svakog sugrađanina. Upravo zato potičem sve svoje suradnike da razvijaju ideje, traže primjere i zajednički razvijaju ideje za koje ćemo tražiti način financiranja.  

Skip to content