Vinkovačka obilaznica

Ukupna vrijednost projekta: 120 milijuna kuna

Istočna vinkovačka obilaznica, duga više od sedam kilometara, u čiju su gradnju Hrvatske ceste uložile 120 milijuna kuna puštena je u promet 2019. godine nakon dvogodišnje gradnje, a njezina izgradnja dio je angažmana Vlade iz Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. 

Realizacija ovog projekta  ponajprije je bila važna zbog izmještanja teretnog prometa iz grada što je doprinijelo većoj sigurnosti svih sudionika prometa, a ponajviše djece. Istočna obilaznica otvorila je Vinkovcima novu perspektivu jer je čitav jedan dio grada, koji do sada nije bio otvoren za gospodarske djelatnosti, sada biti dostupan u kraćem vremenskom intervalu na puno sigurniji način.

Izgrađena su i četiri kružna toka, umjesto križanja sa semaforima koja nepotrebno usporavaju promet i to na cesti Vinkovci – Županja, na istočnom izlazu iz Vinkovaca, u naselju Mirkovci i Mala Bosna te na izlazu u smjeru Nuštra. Istočna obilaznica Vinkovaca nastavak je južne vinkovačke obilaznice sagrađene prije desetak godina i počinje kod novog željeznog lučnog mosta na Bosutu uz državnu cestu Vinkovci – Županja na izlasku iz Vinkovaca, ide do prigradskog naselja Mirkovci i siječe se s državnom cestom Vinkovci – Tovarnik te nastavlja do Nuštra, gdje izbija na državnu cestu prema Vukovaru.

Skip to content